Nauka języka angielskiego i niemieckiego przez internet  

SLOWNICTWO.PL
serwis do utrwalania słownictwa
z języka angielskiego i niemieckiego

intensywna nauka słówek przez internet z lektorem


Login:  

Hasło:  
Zapamiętaj swoje dane
Rejestracja | Reset hasła



SŁOWNIK POLSKO-ANGIELSKI I ANGIELSKO-POLSKI
Z WYMOWĄ LEKTORA   (Przetestuj lektora)

Szukaj słówko lub wyrażenie:    
ą ć ę ł ń ó ś ź ż 
OPINIE UZYTKOWNIKÓW SERWISU
Opinie o serwisie Słownictwo.pl

Razem wpisów: 229

DODAJ SWOJĄ OPINIĘ
Autor serwisu nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników
przedstawiane na tych stronach

[ Poprz. ]  [ 1 ]  [ 2 ]  [ 3 ]  [ 4 ]  [ 5 ]  [ 6 ]  [ 7 ]  [ 8 ]  [ 9 ]  [ 10 ]  [ 11 ]  [Nast.]

Kalafior11



Fajna strona Bardzo się cieszę, że coś takiego powstało: cenne skazówki, tanio, mnóstwo słówek

Po ukończeniu liceum (a było to ok. 7 lat temu) z przykrością muszę stwierdzić, że moja znajomość języka wyraźnie spadła :/ Przykro stwierdzić, ale w liceum nauczono mnie więcej niż na studiach.

I nagle pojawiło się przysłowiowe światełko w tunelu - Slownictwo.pl
Świetna sprawa. Wreszcie nadrabiam zaległości Polecam każdemu.

Anna Smaglewska, 35 lat, Budownictwo
Gniezno, 2009-04-01 08:09
 
Peretagrazyna1
Cha! Jestem beznadziejna w języku angielskim. Mam 53 lata i dopiero skończyłam średnią szkołę, ale niestety mam na koniec roku dwóję z angielskiego. Trochę mówię w tym języku, ale nie potrafię czytać i pisać.

Szukając słówek do przetłumaczenia trafiłam na Slownictwo.pl i nagle EUREKA!

Znalazłam Pana Krzysztofa, to dla mnie cud. Nareszcie coś rozumię i jestem zachwycona. Może jednak zdam maturę z angielskiego, a już byłam zrozpaczona, bo nie stać mnie na żadne kursy w Polsce. Są za drogie i źle uczą.

Dziękuję Panie Krzysztofie i proszę o wyrozumiałość, na pewno będę się z Panem uczyła, na pewno jak spotkam znajomych to od razu im polecę slownictwo.pl.

Gratulacje dla Pana za ten pomysł, żeby nauczać takich ludzi jak ja, beznadziejnych. DZIĘKUJE!

Grażyna Pereta-Al-Khashmi, 61 lat, opiekunka do starszych ludzi www.sciaga.pl/profil/pereta
Warszawa, 2009-03-17 02:59
 
Biff30
Świetna stronka. Uczę się sam Callana a tu masz taką pomoc! pozdro.

Zbigniew Salek, 42 lata
2009-02-04 17:07
 
Ilona2
Strona bardzo dobra. Szczególnie dla mnie. Nawet długie przerwy w nauce nie powodują dostępu do lekcji. Naprawdę można się uczyć w dowolnej chwili. Gorąco polecam.

Ilona Kubica
2009-01-28 12:52
 
Maciol



Naprawdę strona rewelacyjna. Zawsze byłem kiepski z angielskiego, czego efektem jest nie zdana matura z języka i gnębiło mnie to, ale nie moglem znaleźć odpowiedniego sposobu na wkuwanie słówek.

Zawsze uczyłem się tradycyjnie a efektów nie było widać. I proszę, zwykłym przypadkiem znalazłem właśnie tę stronkę, która owocuje i bardzo się z tego cieszę. A efekty będę widział w maju. Myślę, że pomyślne.

Jeszcze raz gorąco dziekuję panu Krzysztofowi ponieważ nauka stała się czystą przyjemnością.

Wam też polecam, ponieważ watro zajrzeć na profil. Pozdrawiam.

Maciek , praca
Łańcut, 2009-01-04 18:18
 
Arielka82



Strona jest rewelacyjna. Ciężko było mi uczyć się j.angielskiego, jednak ta stronka umożliwia mi szybka i łatwą naukę, mam nadzieję że za niedługi czas będę mogła porozmawiać z anglikami...

Anna Wrana, 35 lat
Corby, 2008-12-05 00:29
 
Tyrtunia



Jestem pełna podziwu dla Pana wspaniałej pracy, jaką jest panel z piosenkami. Gratuluję i jednocześnie bardzo dziękuję, że dzięki Panu spełniły się moje marzenia z dzieciństwa. Nawet mi się nie śniło, że nastąpi to tak szybko.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

Barbara Tyrakowska, 50 lat, nauczyciel, www.nauczanie6.republika.pl
Wągrowiec, 2008-11-22 21:40
 
Majki33
Jestem bardzo zadowolony, że przystąpiłem do nauki na www.slownictwo.pl. To bardzo dobry pomysł.

Uczę się głównie w pracy, więc przeglądanie książki nie wchodzi w grę. A tak bez problemu uczę się z komputera i nikt nie wie, co robię Przede wszystkim praca z lektorem daje duże postępy. Polecam wszystkim ten serwis. Pozdrawiam.

Grzegorz Majewski, 42 lata, Dyrektor marketingu
Radom, 2008-11-18 10:19
 
Ania1975
Uczę się od miesiąca. Nigdy nie miałam angielskiego w szkole. Pierwsze lekcje zajmowały mi godzinę, następne 20 min. 15 min. 10 min.
Polecam


Ania, 42 lata
Opole, 2008-11-12 22:40
 
Madziaskrzypiec



Strona fenomenalna, nigdy nauka słówek nie była dla mnie tak prosta. Lekcje przerabiałam tylko i wyłącznie w pracy a wyniki mówią same za siebie
Strona po prostu the best :P

Magdalena Skrzypiec, 31 lat
2008-11-07 08:08
 
Puerta
Na tą stronę trafiłam przypadkowo, poszukując programu do nauki słówek. Jestem bardzo zadowolona z tej strony, bo jeszcze nie zdarzyło mi się w ciągu tygodnia opanować tak dużo słówek.

Uważam, że praca z lektorem ułatwia zapamiętywanie i normalnie uczę się z przyjemnością Dzięki!

Puerta, 34 lata, studentka
2008-11-03 13:43
 
Justec
Slownictwo.pl to najlepsza strona jaką kiedykolwiek znalazłam, teraz mogę się sama uczyć w domu angielskiego i muszę przyznać, że strasznie mnie to wciągnęło, mogłabym całymi dniami się uczyć w taki sposób. Słownictwo.pl jest po prostu świetny. Gratulacje!!!

Justyna, 30 lat, studentka
Krasna, 2008-10-21 22:35
 
Katasza_89



Witam panie Krzysztofie!

Na wstępie chciałabym serdecznie podziękować za możliwość zarejestrowania się w pańskim serwisie. Jest to naprawdę wspaniały i mobilizujący program do nauki języka. Ponieważ obecnie jestem w Wielkiej Brytanii znajomość jego jest niezmiernie ważna. Szukałam wiele programów, pomocy ułatwiających i przyspieszających naukę, lecz nie spotkałam się jeszcze z tak dobrym i ciekawym systemem, jak pański.

Jest to naprawdę solidna, bardzo dobrze przemyślana i zrobiona strona, na której zarówno ci całkowicie początkujący uczniowie jak i zaawansowani angliści będą mogli szkolić swoją wiedzę z zakresu języka angielskiego, bez którego człowiek jest tak naprawdę jak bez ręki czy innej części ciała. Bardzo dobrze o tym mogłam się przekonać będąc 3 miesiące w UK.

Chciałabym naprawdę pochwalić pomysł i pracę włożoną w stworzenie tej wspaniałej i dobrej strony. Wymagało to zapewne nie lada doświadczenia pedagogicznego, psychologicznego w zakresie psychologii nauki oraz nienagannej znajomości języka...

Po przejściu kilku pierwszych lekcji poczułam, jakby ten program został stworzony specjalnie dla mnie. Jestem z natury osobą szybko przyswajającą nową wiedzę, lecz nieustannie potrzebuję mobilizacji, którą ten właśnie program mi daje.

Jako osoba, która spędziła 3 miesiące w Anglii, z pełną świadomością mogę polecić ten program wszystkim ludziom, którym zależy, aby ich angielski stawał się wciąż lepszy.

Ten program ma to do siebie, że potrafi "uzależnić", co dla mnie było o tyle zaskakujące, co wręcz niewiarygodne. Używałam bowiem już bardzo wielu programów do nauki. Żaden jednak nie potrafił wywołać u mnie tak wielkiej mobilizacji. Oczywiście nie ulega wątpliwości, że za tak dobrej klasy program trzeba pobierać opłaty, gdyż wymagał wiele lat poświęceń i wspaniałego pomysłu. Nie będę także wypowiadać się na temat wielkości cen abonamentów. Jest bowiem rzeczą niepodważalną, że każdy twórca, któremu udałoby się opatentować podobny program, pobierałby za niego opłaty. To typowo ludzkie i oznacza to, że pan ceni swoją pracę, swój czas i wiedzę.

Jako być może przyszły psycholog zauważyłam tam świetnie użytą wiedzę z zakresu psychologii, czym pan mi wielce zaimponował. Jeszcze raz gratuluję pomysłu i odwagi wprowadzenia go w życie.

Z wyrazami szacunku.

Katarzyna Gazda, 28 lat, studentka 1 roku psychologii w Warszawie
2008-09-23 13:16
 
Julia0805
Ta strona jest po prostu fantastyczna! Chociaż mam dopiero 10 lat to już się tu uczę. Chciałabym ,aby inni widząc wpis małej 10-latki też się tu zalogowali. Pozdrawiam wszystkich się tutaj uczących.

Julia Kopeć, 19 lat
Kończyce Małe, 2008-05-22 15:59
 
Acan
Bardzo dobry pomysł z tą stronką. W każdej wolnej chwili można zajrzeć, za naprawdę niewielkie pieniądze czegoś się nauczyć lub poszerzyć posiadana wiedzę. Dobra sprawa dla zapracowanych i trochę leniwych. Szczerze polecam.

Acan, 47 lat
2008-04-23 09:17
 
Bob_budowniczy25



Najserdeczniejsze podziękowania i gratulacje za utworzenie tak rewelacyjnego serwisu umożliwiającego edukację.

Nauka słówek dzięki Pana stronie Panie Krzysztofie to przyjemność, chęć rozwoju i polepszania swoich wyników. Są chwile, że nie mogę się oderwać od serwisu. Gdyby nie praca zawodowa częściej bym odwiedzał Pana stronkę.

Gratulacje za pomysł. Życzę ciągłego rozwoju i udoskonalania strony w coraz lepsze opcje ułatwiające naukę i poruszanie się po stronie.

Pozdrawiam, Bob budowniczy.

Damian Moliński, 37 lat, inżynier budownictwa
Poznań, 2007-12-28 21:15
 
Aanka
Dla mnie świetna sprawa! Szczególnie od czasu, gdy pewna tomaszowska szkoła językowa, która organizowała u nas zajęcia "wypięła się" na nas...Bardzo brzydko sie zachowali!!! Ale dzięki tej stronce skończę kurs samodzielnie i bez takich dużych kosztów jak do tej pory!

Aanka, 42 lata
2007-12-07 14:32
 
Lucynapilo



Jestem naprawdę zadowolona. Długo szukałam czegoś w internecie, co pomogłoby mi w nauce. Mam w tej chwili na "tapecie" kilka stron, ale ta naprawdę jest z nich najlepsza.

Abonament jest niedrogi (z resztą zawsze można potargować się z Krzysztofem Sama ustalam poziom zaliczeń i częstotliwość nowych lekcji... Nie mam żadnych zastrzeżeń, i jak na razie widzę same plusy.

Polecam tę stronę wszystkim moim znajomym, którzy mają ochotę uczyć się angielskiego.

Lucyna Kuzawska, 50 lat, gospodyni domowa (czyt. obecnie bezrobotna)
Czarny Bór, 2007-09-06 14:46
 
Hellslayer



Witam wszystkich. Na serwis "Słownictwo" wpadłem przypadkowo, szukając czegoś w googlach. Od zawsze miałem problemy z nauką słówek z języka ang, więc od razu się zarejestrowałem.

Obsługa serwisu okazała się dziecinnie banalna. W ciągu niecałych 5 minut wiedziałem co i jak Po kilku lekcjach przerobionych w serwisie doznałem prawie że szoku. Nigdy bym nie przypuszczał, że nauka angielskiego może być tak łatwa i przyjemna.

Mimo, iż mam tylko 17 lat, jestem dość zabiegany, przez co nie miałem zbytnio czasu i chęci do nauki. Teraz zapamiętanie takiej samej ilości słów co dawniej, przy pomocy "Słownictwa" zajmuje mi około 5-6 razy mniej czasu.

Polecam tą ten serwis wszystkim. Gwarantuję, że nie będziecie zawiedzeni

Krzysiek Biel, 27 lat, uczeń technikum ekonomicznego, interesuje się marketingiem, giełdą i biznesem
Łącko, 2007-09-01 11:49
 
Justine
Ciekawe, ciekawe... Podoba mi się pomysł z lektorem - fajne, zwłaszcza przy trudniejszych słówkach. Pozdrawiam.

Justine
Łódzkie, 2007-08-30 16:38
 
[ Wcześniejsze opinie ]

Slownictwo.pl
Copyright © 2017 by EKLO Krzysztof Klonowicz


Regulamim serwisu   Polityka prywatności   Funkcjonalność   Program Partnerski   Kiosk   Blog   Kontakt